spacer Home spacer Merken spacer Nieuws spacer De winkel spacer Contact spacer Zoeken

stoffencasamancebellerose.jpg

Gordijnen en vitrages

Dubbele plooi, enkele plooi, platte plooi? Gevoerd of niet? Wat zijn zeilringen? Wat is een railroede? Wat is een in-between? Kan ik een combinatie maken van gewone gordijnen met vouwgordijnen? Hoe dicht of open moet de vitrage worden? Valt deze stof wel mooi? Is deze vitrage wasbaar? Krimpt deze stof niet? Ik maak u graag wegwijs, opdat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw raambekleding.

 

 

 

stoffen_casamance_3.jpg

Mijn collectie stoffen heeft voor elk wat wils: uni en bont, naturel of felgekleurd, zwaar of luchtig, geschikt voor zeilringen of voor een drievoudige vlinderplooi.

Meestal adviseer ik de overgordijnen te laten voeren. Natuurlijk, dat kost meer, maar: voeringen van overgordijnen beschermen uw gordijn tegen het zonlicht, zorgen daarmee voor het behoud van kleur, vertragen het verteren van de gordijnstof, en laten de gordijnen mooier vallen. Vaak komt ook het patroon of de structuur van de stof aan de zichtzijde mooier uit als het gordijn gevoerd is. De kosten van het voeren verdient u terug in de verlengde levensduur, en een mooiere en rijkere uitstraling vanaf het moment dat de gordijnen hangen.

Sommige stoffen zijn geschikt om vouwgordijnen van te laten maken, andere niet. Dat is per stof verschillend, er is geen vaste regel voor.

stoffen_eijffinger_opal.jpg

Het één en ander laat ik u met plezier vrijblijvend zien in de winkel. Mijn collectie omvat letterlijk duizenden stoffen, van onder meer Kobé, Eijffinger, Harlequin, Sanderson, William Morris, Jane Churchill, Pepe Penalver, Larsen, Vano, Wind, Diamonds, Alhambra, Clarke & Clarke, Prestigious Textiles, Warwick...

kinderkamer_little_friends_2.jpg

Ook voor de kinderkamer kunt u bij mij terecht: Prestigious Textiles, Eijffinger, Camengo en Harlequin hebben fantastisch leuke collecties. En voor de minst gebruikte kamers waar toch iets moet hangen (bijv. voor logées), zijn er "alles-in-één" verduisterende stoffen, en vitrages of in-betweens die zowel decoratief als functioneel zijn.

Weissenbruchstraat 296 (Van Hoytemastraat), 2596 GP, Den Haag. spacer070-324 46 20 spacer info@ingridwinter.nlspacer©Copyrights